Skip to main content

EK boksen in Rotterdam

Marichelle de Jong is 33 jaar en is in 2010 derde op de wereldranglijst geworden. Zij is erop gebrand op tijdens het EK goud te halen en daarmme ook een Olympische nominatie te halen. Als twaalf jarig meisje raakte ze in contact met de Koreaanse sport Tang Soo Do. Maar in 2002 stapt ze over op boksen. Ze werd al vijf keer Nederlands kampioen. Ze wil nu verder, naar London! Daar wil ze het liefst uitkomen in de klasse 69-75kg. Daarvoor moet ze nog wel meer spiermassa gaan kweken en daarnaast haar snelheid behouden. Marichelle heeft A status als sportster en heeft voldoende sponsoring om zich fulltime op haar sport te kunnen richten.

Ze heeft een enorme conditie, zo ervaart ook AD verslaggeefster Laura Schalkwijk. Zij schrijft in het AD een artikel over Marichelle en komt er achter dat Marichelle een echte winnarsmentaliteit heeft. Als je bang bent, moet je niet in de ring stappen!

 

Aan het EK doet ook Noucka Fontijn mee in de klasse -75kg. Zij is studente fysiotherapie en begon met Taekwon-do. In het boksen doet zij mee met landen wedstrijden waar zij al veel gewonnen heeft.

 

 

 

 

 

En Jessica Belder doet mee in de catagorie -60kg. 

 

  • Aangemaakt op .