Skip to main content

Handboogschutsters vierde op EK

Het Nederlandse handboogschutters team bestond dit EK uit de volgende dames: Marleen Domburg, Franciska de Groot en Sjan van Dijck.

Marleen Domburg (foto) werd tweede dit jaar tijdens het EK van de IFAA (andere handboogbond) in Lissabon, Portugal. In Italie was zij de vlaggendraagster van de Nederlandse ploeg. Zij is pas 18 jaar en is lid bij vereniging De Streekschutters in Bovenkarspel. Ze staat 19e op de wereld ranglijst bij de dames senioren en wil heel graag betere trainingsmogelijkheden in omgeving Wageningen opzetten.

Franciska de Groot werd in 2010 3e op het NK in de discipline Dames Compound. Dat dat precies is weet ik eigenlijk niet. Dat moet ik nog een keer uitzoeken. Franciska schiet bij vereniging Bosjagers in Best.

 

Sjan van Dijck is inmiddels 47 jaar oud en zeer ervaren. Zij heeft al een keer meegedaan aan de Olympische spelen in 1992 in Barcelona. Zij heeft een hele leuke fotosite online staan. Daarmee krijg je een hele goede indruk van de sport zie zij uitoefend. Het lijkt me geweldig om zo in de bossen met je sport bezig te kunnen zijn.

 

  • Aangemaakt op .