Skip to main content

Annemiek van Vleuten wint wereldbeker wielrennen

Annemiek komt uit Wageningen en is 28 jaar en heeft Dierenwetenschappen gestudeerd. Ze is eigenlijk pas laat aan wielrennen begonnen. Ze was als jong meisje niet zo sportief. Ze fietste zeven kilometer naar school en deed eerst aan turnen. Maar echt turntalent had ze niet. Dus ging ze samen met haar zus op paardrijden. Rijden in de bossen vond ze heerlijk, alleen miste ze het teamgevoel. Zo kwam het dat ze op haar achttiende startte met voetballen. Ze was erg fanatiek en had veel lol in de sport. Helaas kreeg ze een zware knieblessure en werd haar geadviseerd om met voetbal te stoppen. Fietsen of zwemmen mocht wel.

En zo stapte Annemiek op de fiets. Eerst als recreant, maar in 2007 begon ze haar eerste wedstrijden te rijden. Dit in haar laatste studiejaar. Ze begon wedstrijden te winnen en kreeg steeds meer lol in het fietsen. In 2009 ging ze voor het DSB team Nederland Bloeit fietsen en groeide in haar taktiek. En in 2010 stond ze 25 keer op het podium bij internationale wedstrijden.

 

De SportVrouw is enorm trots op zo'n groot sporttalent en wij wensen Annemiek dan ook nog heel veel succes in alle komende wedstrijden!

Meer over Annemiek van Vleuten kan je lezen op haar website www.annemiekvanvleuten.nl

  • Aangemaakt op .