Skip to main content

Trampoline springster Rea Lenders naar de OS

Rea Lenders is geboren in december 1980 geboren te Groningen. Ze start haar middelmare school op het gymnasium maar haar sport trek aan haar. Ze kiest voor de havo in combinatie met een LOOT-school. Via Alkmaar en Zoetermeer komt ze in 2009 terecht in Den Bosch waar ze net als Tara Fokk√© en Kirsten Boersma traint onder leiding van Bondscoach Lennard Villafuerte. 

Na vier jaar werken bij Defentie Topsport Selectie wordt helaas haar contract niet verlengd, vooral door de onbekendheid van de sport. Gelukkig weet  Rea via "Goud op de werkvloer" een baan te vinden bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Deze baan weet ze goed te combineren met het springen en zo kan ze zich vanuit de Flik Flak hal in Den Bosch goed voorbereiden op de olympische spelen in Londen 2012.

Voor Rea is dit niet de eerste keer dat ze de olympische spelen mee maakt. In 2004 behaald ze een 8e plek in Athene, waarmee ze een olympische oorkonde verdient. In 2008 wist ze zich niet te kwalificeren, maar in 2012 doet ze gelukkig weer mee. De SportVrouw wenst haar heel veel succes!

  • Aangemaakt op .