Skip to main content

Margot Boer wint NK sprint

 

Margot is in 1985 geboren. Ze komt uit een redelijk sportieve familie. Toen ze drie jaar oud was heeft ze leren schaatsen op de sloot achter haar huis, en op het slootje bij de tennisbaan heeft ze haar eerste schaatsles gekregen van haar nichtje Chantal. Op vier jarige leeftijd ging Margot kijken bij de shorttrack vereniging IHCL in Leiden. Op houtjes met roze laarsjes erin begon ze aan haar eerste echte training op een ijsbaan! Het shorttracken heeft ze vol gehouden tot ze ongeveer zestien jaar was. Ze had teveel angst tijdens het rijden en koos daarom vroeger al veel vaker voor het langebaan schaatsen.

Langebaan schaatsen deed ze vanaf haar zevende bij De IJVL, ook in Leiden gevestigd. Zij maakten het mogelijk voor haar om te kunnen schaatsen als jong grietje. Daar heeft ze ongeveer drie jaar getraind en daarna is ze overgegaan naar de vereniging uit haar dorp, IJsvereniging Woubrugge. Daar is ze nog altijd lid. Maar Margot is niet alleen goed in schaatsen, ook op de tennisbaan valt ze op. Er waren dagen dat ze eerst een langebaan wedstrijd moest schaatsen, daarna snel nog een tenniswedstrijd moest spelen en vervolgens nog een shottrack wedstrijd reed. Op haar website schrijft ze dat ze haar vader dankbaar is dat hij haar naar al die wedstrijden wilde rijden. Op haar dertiende jaar besloot ze te stoppen met tennis, eigenlijk omdat haar tennistrainer de eerste was die haar dwong een keuze te maken. Hoe nuchter eigenlijk!

Na een paar jaar trainen bij de vereniging en bij het gewest heeft Margot bij het Pannenkoekerij schaatsteam gezeten. Daarna kreeg ze de kans om bij het opleidingsteam van de KNSB onder leiding van Jan van Veen te trainen. Na twee jaar onder de KNSB getraind te hebben, heeft ze de overstap gemaakt naar DSB, waar ze drie jaar onder Jac Orie heeft getraind (eerst DSB nu Control) en vanuit daar is ze samen met Annette Gerritsen en Marianne Timmer een nieuw team gestart wat nu het dames schaatsteam LIGA is.

In 2011 wint Margot het NK sprint en wij wensen haar natuurlijk heel veel succes op het WK sprint eind januari.

 

  • Aangemaakt op .