Skip to main content

De sportvrouwen van het jaar 2011

 

De SportVrouwen van het jaar 2011

 

Marianne Vos: zij wordt wereldkampioen veldrijden en op de baan, daarnaast wint ze de Giro d’Italia. De SportVrouw vindt vooral Marianne van     wereldklasse als topsportster. Zij laat zien dat tweede worden, zoals ze deed bij het WK op de weg, voor haar echt verliezen is.

 

 

 

Ireen Wust: zij wordt wereldkampioen allround in Calgary en wint de wereldbeker afstanden op de 3000 meter. Ireen is een geweldige sportvrouw. Zij blijft strijden tot de laatste snik en wil uitblinken in zowel allround, sprint en afstanden. Wij betreuren het dan ook dat zij 0,005 seconde te kort kwam om deel te mogen nemen aan het WK sprint in 2012.

 

 

Marit Bouwmeester: zij wordt wereldkampioen zeilen (laser klasse) in Perth. Van deze sport zien we wat minder op tv en lezen we minder in de krant. Waarschijnlijk omdat het vanaf het land ook iets minder goed te volgen is. Toch is deze overwinning van wereldklasse. Dit geeft vertrouwen voor de Olympische spelen.

 

 

Adelinde Cornelissen: zij wordt europees kampioen dressuur op haar paard Parzival. Het was een hele spannende race in Rotterdam, maar het is Adelinde gelukt!

 

 

 

 

 

Marichelle de Jong: zij wordt Europees kampioen boksen in Rotterdam. Ze is enorm gedreven en laat met haar fanatisme zien een geweldige sportvrouw te zijn. We volgen natuurlijk met spanning de strijd die ze aangaat met Nouska Fontijn, die in haar klasse zilver won. Dé klasse van de Olympische spelen. Eén van de twee mag naar de OS. Wie o wie gaat dat worden?

 

 

Annemiek van Vleuten: zij wint de wereldbeker wielrennen op de weg. Annemiek laat zien dat zij constant goed kan presteren.

 

 

 

 

Vivian Hylkema: zij wordt Wereld kampioen Ladies Xtreme Body in de WFF klasse en tevens wereld kampioen Mixed Pairs Posing. Voor een oma van 45 jaar is dit natuurlijk een top prestatie. De SportVrouw mocht haar interviewen in december. Volgend jaar zal er een artikel over haar verschijnen.

 

 

 

 

De vrouwen sportploeg van het jaar 2011

 

Estafetteteam zwemmen: Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Inge Dekker en Marleen Veldhuis worden wereldkampioen in Shanghai. Juist hun collectief was ijzersterk! Daarom geen individuele zwemsters in de lijst maar dit geweldige team.

 

 

 

Hockeydames: de hockeydames worden Europees kampioen in Duitsland. Nu is dat niet de eerste keer, maar de concurrentie wordt gelukkig wel steeds sterker. Ook de manier waarop het kampioenschap werd gevierd was uniek: glijdend door de enorme plassen op het kunstgras die na de wedstrijd door de enorme regenval waren ontstaan.

 

Shorttrack dames aflossing: Annita van Doorn, Sanne van Kerkhof, Yara van Kerkhof en Jorien te Mors worden Europees kampioen in Heerenveen. Een knappe prestatie in een zeer sterk internationaal veld. Daarnaast wonnen zij zilver op het WK 3000m Relay in Sheffield.

 

 

 

Tafeltennis vrouwen: de Nederlandse tafeltennisters werden in oktober dit jaar voor de vierde keer Europees kampioen. Li Jiao, Li Jie en Elena Timina wonnen in Gdansk.

 

 

 

Dames team cricket: zij worden voor het eerst Europees kampioen. Aanvoerster Helmien Rambaldo vertelt De SportVrouw hoe lastig het is om in het sterke Engelse veld te opereren. Deze prestatie kan dan ook uniek genoemd worden.

 

 

  • Aangemaakt op .