Skip to main content

Topsportvrouwen in beeld

Deze pagina bevat berichten over Nederlandse topsportsters. Heb je zelf een mooi sportverhaal dat hier thuis hoort? Stuur je verhaal in via ons contactformulier.

Zeilvrouwen Lobke Berkhout en Marcelien de Koning

6-2-2013 Met dank aan www.zeilhelden.nl

 

Lobke Berkhout en Marcelien de Koning staan bekend als onafscheidelijke zusjes. Toch gaan ze al jaren hun eigen weg. Maar samen staan ze wel garant voor een niet te verbeteren trackrecord.

Lees meer

Noël van Klaveren zilver sprong op EK turnen

Noel van Klaveren links

Noël van Klaveren doet waar vele turnmeisjes van dromen. Ze haalt een zilveren medaille op het EK turnen in Moskou, op het onderdeel 'sprong'. Wie is deze sportvrouw?

Door Janine Heemskerk  Foto's: Edwin Haasbroek

Lees meer

Rolinka volleybal en motorrijden

Het verhaal van Rolinka Woensdregt is bijzonder. Op haar vierenveertigste jaar volleybalt ze nog op hoog niveau en stapt ze regelmatig op de motor voor circuit trainingen. Dit mooie sportverhaal willen wij graag met je delen!

 

Lees meer

Foske Tamar van der Wal weer aan de slag

7 november 2012 Foske Tamar van der Wal is marathonschaatster. Het seizoen is weer begonnen en ik vraag me af hoe het gaat met de winnares van de alternatieve elfstedentocht op de Weissensee vorig jaar. Foske won deze 70 kilometer op natuurijs. Waarom gaat deze vrouw zo diep met schaatsen?

Lees meer

Hanneke Slagter belofte in waterpolo

Tijdens het Sportgala 2012 in Alphen aan den Rijn spreek ik Hanneke Slagter. Zij is uitgeroepen tot sporttalent van het jaar in haar woonplaats. Voor mij een reden om een afspraak met haar te maken. Het duurde lang voordat we samen tijd vonden elkaar te spreken. Maar vandaag is het dan zover. We spreken af bij zwembad Aquarijn, een nieuw zwembad in Alphen. Dat het nieuw is, blijkt wel, want de kantine is verlaten en onverlicht. Gelukkig kunnen we er wel even plaatsnemen voor het interview.

Lees meer

Elvira Stinissen naar de Paralympics


21-8-2012
 De paralympics starten woensdag 29 augustus. Voor Nederland doen er weer veel atleten mee. Zo ook Elvira Stinissen. Zij is aanvoerster van het Nederlands zitvolleybalteam. Maak kennis met een geweldige topsportvrouw.

 

Lees meer

Birgit Ente judoka naar Olympische Spelen

12-7-2012 Op een druilerige maandagochtend rij ik naar Haarlem. In het centrum heb ik met Birgit Ente afgesproken. Zij is judoka in de klasse tot 48 kilogram en gaat Nederland vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Londen. Ik kwam via Twitter met haar in contact. Voor me zit een gezond uitziende, spontane vrouw die snel ingaat op de vragen die ik stel en uitgebreid de tijd voor me neemt.

Door: Janine Heemskerk

Foto: Gaby Juan

Lees meer

Katja Roose Wereldkampioen slalom Kitesurfen

10-7-2012 Voor Katja Roose is juli 2012 nu al een bijzondere maand. Op de eerste van de maand wordt ze wereldkampioen slalom bij het kitesurfen in Duitsland. En de tweede dag van de maand juli is haar eerste dag als professioneel kitesurfer en mag ik haar interviewen namens De SportVrouw.

Kitesurfen is een sport waar je op een soort surfplank staat en door een vlieger wordt voortgetrokken in het water. Ik ben nieuwsgierig naar de verhalen van Katja, die op de eerste plaats van de wereldranking kitesurfen staat.

Door: Janine Heemskerk

Foto: Rolf vd Vlugt

Lees meer

Petra de Bruin Wielrenster en Wereldkampioen

4-7-2012 Ik heb een bijzonder gesprek en maak kennis met oud-wereldkampioen wielrennen Petra de Bruin. We zien elkaar in Nieuwveen bij restaurant de Sfeerstal. In deze landelijke en gezellige gelegenheid raken we snel in gesprek. Een sportvrouw met een prachtig sportverhaal en vol creatieve ideeën. En ze gaat ook voor De SportVrouw aan de slag!

 

Lees meer

Sharona Bakker naar EK atletiek

18-6-2012 Via een vriend word ik getipt dat er een aankomend talent in de Nederlandse atletiek bestaat. Het gaat om Sharona Bakker. Zij doet het de laatste tijd erg goed bij het hordelopen. Op 17 juni 2012 werd ze Nederlands kampioen en ze krijgt van de atletiekunie de kans om aan het EK in Helsinki mee te doen dat eind juni 2012 start. 

(foto: Erik van Leeuwen)

 

Lees meer

Iefke van Belkum speelster waterpoloteam

9-5-2012 Iefke van Belkum is een ervaren waterpoloster. Ze heeft Olympisch goud gehaald in Peking en wilde heel graag in Londen de titel verdedigen. Maar helaas mag dat niet zo zijn. De waterpolo-vrouwen wisten zich in april dit jaar net niet te plaatsen voor de Olympische Spelen. Hoe gaat een ervaren speelster als Iefke hiermee om? Ik ontmoet haar thuis in Leiden op een van haar schaarse vrije dagen.

(Door: Janine Heemskerk)

 

Lees meer

Autocoureur Sandra van der Sloot Racing Diva

3-5-2012 Bij mijn avontuur op zoek naar topsportvrouwen kom ik Sandra van der Sloot tegen. Haar sport is autoracen. Ik ben nieuwsgierig naar haar verhaal. Hoe houdt een vrouw stand in deze mannenwereld?

 

 

Lees meer

Nouchka Fontijn bokster op weg naar WK en OS

22 april 2012 Op de zoektocht naar mooie sportvrouwen kom ik Nouchka Fontijn tegen. Een geweldige sportvrouw die alles op alles zet om de Olympische Spelen te gaan halen. In mei is het WK bosken. Eindigt ze daar bij de eerste drie van Europa dan mag ze naar Londen! Lees hier haar verhaal.

 

Lees meer

Nanda Lofvers Miss World Fitness

 

19 april 2012 Eind februari kreeg De SportVrouw een mail van Mrs World Fitness Nanda Lofvers. Deze titel verdiende Nanda tijdens de Mrs World verkiezingen in Amerika. Een prachtig verhaal achter een heel speciale vrouw. 

 

Lees meer

Nina Keizer zeilster en sportvrouw van het jaar

18 april 2012 Nina Keizer werd sportvrouw van het jaar 2011 in Alphen aan den Rijn. Zij is zeilster en een echte Nederlandse belofte. Ze zeilt samen met Anneloes van Veen in de 470 klasse en hun doelstelling is de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro te halen. De SportVrouw heeft haar geïnterviewd. Leer Nina kennen.

 

Lees meer

WK afstanden succesvol voor NL

Het WK afstanden 2012 in Heerenveen was succesvol voor de Nederlandse vrouwen. Eén goude medaille, één zilveren medaille en vier bronzen medailles is het resultaat van een prachtig schaatsweekeinde.

 

Lees meer

Kim Huizer sportvrouw Bodegraven/Reeuwijk

Kim Huizer werd in januari uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar 2011 Bodegraven/Reeuwijk. Kim doet aan paardensport. Dressuur om precies te zijn. Janine Heemskerk en Yvonne van de Brug van Stichting De SportVrouw hadden een ontmoeting met haar na een training in een manege Bleiswijk. Met dit artikel doen zij verslag van een leuk en vooral leerzaam gesprek!

Lees meer

Vivian Brak sportvrouw gehandicaptensport

Vivian Brak werd in januari uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar 2011 Bodegraven/Reeuwijk in de categorie gehandicaptensport. Yvonne van de Brug van Stichting De SportVrouw trok erop uit om kennis te maken met Vivian. Yvonne schreef een leuk artikel over deze zwemster met ambities! 

 

Lees meer

Chardine Sloof wint het WK biatlon

Chardine Sloof wint tweemaal goud op het WK biatlon voor junioren in Kontiolathi te Finland. Op de afstanden 12,5 km individueel en 10 km achtervolging was ze de snelste en wist ze alle schoten raak te schieten. Voor het eerst dat een Nederlandse zo'n resultaat bereikt! Wie is deze Chardine?

 

Lees meer

Trampoline springster Rea Lenders naar de OS

Trampoline springster Rea Lenders plaatste zich in januari voor de Olympische Spelen van 2012. Dit deed ze door zich te plaatsen voor de finale van het Olympisch test toernooi in London. In de finale eindigde ze als tweede. Voor De SportVrouw een reden om onderzoeken wie deze Rea is die op 4 augustus 2012 haar tweede olympische ervaring zal gaan opdoen!

Lees meer

Foske en Yvonne, natuurijs koninginnen

Marathonschaatsen is een hele speciale sport. En als er natuurijs ligt in Nederland beginnen de dames en heren van het peleton helemaal te stralen. Zo ook Foske Tamar van der Wal. Zij won vorig jaar het NK op natuurijs en dit jaar wist op de Weissensee de 70km te winnen. In de Ronde van Duurwold op 7 februari eindigde Foske ook al als eerste.

Maar op het NK natuurijs in Emmen was Yvonne Spigt de sterkste. Geholpen door haar ploeggenoten kwam ze na 70km met ruime voorsprong als eerste over de finish. Wie zijn deze topsport vrouwen?

 

Lees meer

Margot Boer wint NK sprint

Margot Boer wordt Nederlands sprint kampioen gevolgd door Thijsje Oenema en Marit Leenstra. Buiten het podium viel Annette Gerritsen maar zij plaatste zich wel voor het WK sprint.  Wie is deze Margot Boer van team Liga?

 

Lees meer

Tineke Rensen Nederlands kampioen Kayak Freestyle

 

In december 2011 ontmoette De SportVrouw Tineke Rensen. Zij was in 2003 Nederlands Kampioen Kayak Freestyle. Voor De SportVrouw een reden om haar verhaal eens verder uit te diepen. Tineke stond open voor een intervieuw en sprak openhartig over haar sport, haar werk en haar verdere dromen. 

 

Lees meer

De sportvrouwen van het jaar 2011

1 februari 2012 Afgelopen jaar hebben veel vrouwen laten zien bij de top te horen. We zijn als Nederland heel rijk met zo’n enorme sportbeleving. Er zijn verschillende ranglijsten verschenen afgelopen weken en De SportVrouw kan natuurlijk niet achter blijven!

Lees en zie welke sportvrouwen volgens ons het beste waren in 2011.

 

Lees meer

Manouk Gijsman naar EK kunstschaatsen

Manouk Gijsman lijkt volledig herstelt van haar blessures. In december 2012 werd ze voor de derde keer Nederlands kampioen. In januari mag ze voor Nederland uitkomen op het Europees Kampioenschap in het Engelse Sheffield. Wie is Manouk en wat beweegt haar?

 

Lees meer

Melissa Kamping Taikwondo EK kampioen

 

In november 2011 wint Melissa twee gouden medailles en een beker tijden het EK in Napels, Italië. Ze laat mij trots de gouden plakken en de beker zien. De medailles won ze op de onderdelen sparren en special techniques. Dat laatste onderdeel bestaat uit hoogspringen en verspringen. Tijdens de sprong moet een plank door midden worden getrapt.

 

Lees meer

Schaatsseizoen gestart, wie schaatst bij wie

 

Het schaatsseizoen is weer gestart. Er zijn al verschillende wedstrijden gereden, zoals het Nederlands Kampioenschap en twee wereldbeker wedstrijden. Welke vrouwen zijn er in de verschillende schaatsploegen actief? De SportVrouw ging op onderzoek uit.

 

Lees meer

Cricket dames WK kwalificatie Bangladesh

Vandaag vertrekken de cricketdames van Nederland naar Bangladesh. Daar spelen ze het WK kwalificatie tournooi. Helmien Rambaldo is aanvoerster van het elftal. Ze geeft aan dat het voor Nederland moeilijk zal worden zich te kwalificeren, maar dat er altijd kansen zijn! Zeker naar het bepalen van het Europees kampioenschap is het vertrouwen in het elftal groot.

 

Lees meer

Dutch Sevens Ladies Rugby worden tweede in Spanje

De rugby dames zeven (Dutch Sevens Ladies zoals ze zichzelf noemen op facebook) willen graag in 2016 naar de olympische spelen in Rio de Janeiro. Ze trainen er hard voor. In oktober 2011 was er een oefentoernooi in Spanje. Er werd heel erg goed gespeeld. 

Lees meer

Kirsten Wild brons op EK baanwielrennen Apeldoorn

Kirsten Wild wint brons op het EK baan wielrennen in Apeldoorn. Dit deed ze in oktober 2011 op het onderdeel omnium (verschillende onderdelen bij elkaar opgeteld). Op de site van de NOS is een  leuke samenvatting te zien. Kijk het filmpje. Wie is Kirsten Wild? De SportVrouw ging op onderzoek uit.

 

Lees meer

EK boksen in Rotterdam

Het EK vrouwenboksen in Rotterdam is van start gegaan. Voor het eerst zal in 2012 het vrouwenboksen ook op de Olympische spelen te zien zijn. Daarom is het boksen bij vrouwen populairder geworden. Aan het EK nemen drie Nederlandse boksvrouwen deel. Marichelle de Jong (-69kg) , Nouchka Fontijn (-75kg) en Jessica Belder (-60kg). Wie zijn deze vrouwen?

 

Lees meer

Tafeltennisters Europees Kampioen

Nederlandse tafeltennisters werden in oktober dit jaar voor de vierde keer Europees kampioen. Li Jiao, Li Jie en Elena Timina wonnen hun partijen tegen Roemenie in Gdanks. Het waren spannende partijen. Linda Creemers moest langs de kant toezien hoe het team won. Coach Chen Zhibin was tevreden. Wie zijn deze speelsters voor Nederland?

 

 

Lees meer

Wereldbeker brons trampoline springen

Trampolinespringsters Tara Fokké en Kirsten Boersma hebben begin oktober brons veroverd bij de wereldbeker wedstrijden in het Tsjechische Jablonec.

Het Nederlandse duo vergaarde bij het synchroonspringen 46,30 punten. Een voor mij redelijk onbekende sport en ook onbekende sportsters.  

 

Lees meer

Judo goud en brons in Rome

Judoka Marhinde Verkerk wint goud bij de World Cup in Rome. Na vier partijen was Marhinde in categorie tot 78kg de sterkste. Ze staat nu op de tiende plaats van de wereld ranglijst. Als ze volgend jaar na het EK bij de eerste veertien staat mag ze aan de Olympsche Spelen meedoen. Dat gaat vast lukken!

Lees meer

Nederlands elftal kwalificatie EK 2013

Het Nederlands vrouwenvoetbal elftal start 21 september met de kwalificatie ronde voor het EK 2013 in groep 6. Samen met Servie, Engeland, Kroatie en Slovenie strijden zij voor een plek op het eindtournooi in Zweden. Wat zijn de speeldata en locaties? 

 

Lees meer

Handboogschutsters vierde op EK

De Nederlandse handboogschutsters zijn vierde geworden tijdens de landenwedstrijd veld op het EK in Italie. In Montevrachi verloren de dames met 46-45 van Oostenrijk. Wie deden er mee?

 

Lees meer

Vrouwenacht roeit zich naar Olympische spelen

De vrouwenacht heeft op het WK in het Sloveense Bled een vijfde plaats gehaald. Genoeg voor een nominatie voor de Olympische spelen volgend jaar in Londen. Wie zijn deze SportVrouwen?

Lees meer

Remona Fransen op WK atletiek in Daegu

Remona Fransen is Nederlands beste zevenkampster. Zij houdt van haar avontuur in Daegu Zuid-Korea een dagboek bij op haar eigen website. Wat is het geweldig om de foto's van de wedstrijd locatie te zien! En natuurlijk nog veel meer!

 

 

Lees meer

Annemiek van Vleuten wint wereldbeker wielrennen

Eind augustus won Annemiek van Vleuten de wereldbeker wielrennen. Ze bleef Marianne Vos, die tweede werd, voor. Van Vleuten won de eendagskoers Grand Prix de Plouay-Bretagne en sloot daarmee het wereldbeker seizoen succesvol af. Wie is deze Annemiek van Vleuten?

 

Lees meer

Belgisch Nederlandse voetbalcompetitie

De Belgische en Nederlandse voetbal bonden zijn in augustus bij elkaar gaan zitten om een mogelijke combinatie te bespreken. Er zijn plannen om de Nederlandse en Belgische competitie voor vrouwen samen te voegen. Dit zou dan het seizoen 2012-2013 ingaan.

 

Lees meer

Beitske Visser wint

Nog geen rijbewijs en toch een manch van de Dutch Super Car winnen! Dat deed Beitske Visser in augustus. Het is dan niet verwonderlijk dat er veel media aandacht voor haar is! 

 

Lees meer

Hockey EK goud

De Nederlandse hockeydames winnen 27 augustus goud tijdens het Europees kampioenschap in Monchen Gladbach (Duitsland). In de finale tegen Duitsland wonnen zij met 3-0! Lidewij Welten (foto) scoorde het laatste doelpunt.

 

Lees meer

Nederlands damesvoetbal in China

Op 22 augustus hebben de dames van Oranje (Nederlands vrouwen voetbal elftal) met 1-1 gelijk gespeeld tegen China. Er zijn 2 oefen interlands gepland. Op 24 augustus is de tweede wedstrijd. 

Anouk Hoogendijk vertelt in een video dagboek hoe de eerste wedstrijd verliep.

 

 

 

 

Lees meer

Video van Esther Vergeer

Esther Vergeer staat al lang aan de top van het vrouwen rolstoeltennis. Ze doet mee aan de US open, maar is er nu al op gericht om goud te gaan winnen op de Paralympics! Dit vertelt ze in haar video column!

 

Lees meer

WK judo is van start!

Dinsdag 23 augustus is het WK judo van start gegaan. Natuurlijk met "onze" Edith Bosch in een hoofdrol. Ze wil als judoka heel graag olympisch kampioen worden. Dus het WK is een goede testscase! Het is 14 jaar geleden dat Edith ook in Parijs (sportpaleis van Bercy) aan haar eerst WK mee. Toen werd ze zevende. Alle jaren daarna ging het een stuk beter. Ze is nu 31 jaar en lijkt met haar tweede jeugd bezig te zijn. Ze voelt zich goed en is gebrand op de overwinning. Maar er doen nog meer Nederlandse dames mee!

 

Lees meer

Atletiek dames op weg naar WK in Zuid-Korea

Het was de bedoeling dat de deelneemsters aan het WK in Daegu, Zuid-Korea maandag 22 augustus zouden vertrekken. Maar vanochtend werd hun vlucht gecanceld! Gelukkig bleven de dames heel rustig en vol hoop en is het dan toch gelukt vandaag weg te komen. Yvonne Hak twitterde met DeSportVrouw en gaf aan dat ze via een enorme omweg er toch gaan komen. Dafne Schippers laat weten dat de vlucht nu via Amsterdam-Frankfurt-Peking naar Busan (Daegu) gaat. Maar ook die vlucht was vertraagd. Kortom, we hopen dat de dames er wel op tijd komen!

 

Lees meer

Lobke Berghout gaat voor goud!

 

Geweldig mooi filmpje van Lobke Berkhout (zeilster) in haar voorbereiding op de Olympische spelen volgend jaar in Londen. Wij wensen haar en Lisa Westerhof heel veel succes! http://vimeo.com/26919281

 

 

Lees meer