Skip to main content

Home

Oproep! Geef je sportkleding een tweede leven!

Vanuit de gezamenlijk visie dat iedereen moet kunnen sporten én hiervoor de benodigde middelen als nodig heeft, is het idee ontstaan om het project SPORT JE OOK MEE?! te starten.  Vanaf maart is voor ieder gezin wat gebruik maakt van het aanbod van Kledingbank Groene Hart een beweegtas met sport- en spelmateriaal beschikbaar, deze tas wordt uitgedeeld bij het bezoek aan de kledingbank. Daarnaast ontvangen de gezinnen advies op het gebied van sportmogelijkheden binnen de gemeente en mag men sportkleding uitzoeken.  

Bewegingsarmoede
De Kledingbank Groene Hart helpt op dit moment zo’n 2000 inwoners in de gemeente Alphen aan den Rijn. De verwachting is dat dit aankomende jaren nog meer zal worden. Iedere inwoner kan bij de Kledingbank gratis kleding uitzoeken. Maar ze gaan nog een stapje verder. “We willen meer zijn dan alleen een kledinguitgifte punt. We merken dat onze klanten soms een duwtje in de goede richting nodig hebben om hun leven weer op de rails te krijgen en daar werken we graag aan mee. Je kunt je voorstellen dat als je geldzorgen hebt je al zoveel aan je hoofd hebt dat het voor jezelf zorgen erbij inschiet. Er blijkt bijvoorbeeld een ontzettend grote bewegingsarmoede onder ons klantenbestand te bestaan”, aldus Monique Chaudron, vrijwilliger van de Kledingbank. Om deze bewegingsarmoede tegen te gaan heeft de Kledingbank contact gezocht met Alphen Vitaal.

De Beweegtas
Samen hebben ze het project De Beweegtas bedacht. De Beweegtas is een sporttas gevuld met sport- en spelmaterialen voor het gehele gezin. De tas wordt aangevuld met informatie over de verschillende deelnamefondsen en sportmogelijkheden binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Daarnaast wordt bij het uitgeven van de beweegtas een sportkleding geschonken en direct een afspraak met een beweegmakelaar van Alphen Vitaal gemaakt. “Op deze manier hopen we vele mensen in de samenleving weer aan het bewegen te krijgen en op deze manier ook hun netwerk te vergroten”, vertelt Ingeborg Houdijk van Alphen Vitaal. Dit initiatief wordt financieel ondersteunt door Rabobank Groene Hart en Rotary Alphen.

Oproep: Geef je sportkleding een tweede leven!
Om het sportkledingpakket mogelijk te maken is de Kledingbank op zoek naar sportkleding die nog een ronde mee kan. Een duurzame actie waardoor kleding een tweede leven krijgt. Heb je sportkleding die je niet meer gebruikt, maar die zeker nog gebruikt kan worden? Lever dit dan in bij het inleverpunt De Jozef van de Kledingbank Groene Hart (adres: Hoflaan 27, 2405 BS Alphen aan den Rijn). Of tijdens de 20 van Alphen op zondag 3 maart in de containers op de volgende punten: Jeugdplein (Burgermeester Visserpark), MBO Rijnland (Ambonstraat), Theater Castellum (Rijnplein) of bij de Wijnbar (Julianastraat).

  • Aangemaakt op .