Skip to main content

Wereldbeker brons trampoline springen

Tara Fokké is 20 jaar en ik Zoetermeer geboren. Als drie jarig peutertje ging ze al naar de gym. Ze viel meteen op en werd geselecteerd voor het turnen bij Pro Patria in Zoetermeer. Op haar zevende koos ze definitief voor trampoline springen en vanaf haar dertiende jaar kwamen de eerste successen en deed ze mee aan jeugd wedstrijden. Tussen 2004 en 2007 haalde zilver en bons op het EK en brons op het WK synchroonspringen. En ze werk NK kampioen indivudueel! Als senior won ze brons bij wereld bekerwedstrijden en werd ze vierde op het WK samen met Kristen Boersma (als eerste Europees team). In 2010 wonnen Tara en Kirsten goud bij de Wereldbekerwedstrijd in Loulé. Daar versloegen ze het Chinese wereldkampioen paar. Heel knap dus! Dit jaar sprong ze samen met Kirsten Broersma naar een bronsen medaille op een wereldbeker wedstrijd. Een fantastisch resultaat!

In november 2011 is het WK in Birminham en wij wensen Tara en Kristen heel veel succes.

 

Tara leerde in de sport dat blessureleed en stress veel voorkomt. Ze wilde daar iets mee gaan doen en koos voor de studie fysiotherapie en deed cursussen sport- en stoelmassage. Nu geeft ze naast haar full-time trainingsprogramma stoelmassages.  Ze woont en traint nu in Den Bosch en probeert werk en sport zo goed mogelijk te combineren. 

Sichting Topsport Zoetermeer ondersteunt Tara en maakte een leuk filmpje zodat je nog meer indruk krijgt van deze sport. Bekijk de film.

  • Aangemaakt op .