Home

Het avontuur van Lidy Zwirs

 

De Spotvrouw beijvert zich om vrouwen uit hun luie stoel te halen en  aan sport te gaan doen.

Dat is bij Lidy Zwirs dubbel en dwars gelukt. Een jaar of vijf geleden wilde Lidy, gestopt met werken en genietend van haar kleindochter, toch wel iets gaan doen. Na een paar sporten te hebben geprobeerd die het tocht niet echt waren, ontdekte zij de Sportvrouw. En daar was ze op haar plek. Lekker hardlopen dat beviel haar prima.

Enkele weken geleden werd Lidy door een vriendin gevraagd om mee te lopen voor de RoPaRun. En dat is niet zomaar wat, daar moet je flink voor trainen. Ware het niet dat ze nog maar tien dagen de tijd had. Maar ze ging ervoor. Helaas werd haar vriendin ziek en Lidy vertrok met 22 vreemde mensen naar Parijs. Eigenlijk wist ze niet waar ze aan begon.

De start was de volgende dag om 12.10 uur in Parijs, elf km per uur lopen en vier uur op en vier uur af. Dan een massage, fysio, eten en rusten. En dan weer klaarmaken voor de volgende sessie. Het weer was wisselend, mooi, soms koud en regen.

Toen ze Zele binnenliepen  in België werden ze vorstelijk onthaald met rode lopers (tapijt) , festivals en mensen die zelfs achter drang hekken stonden. Kinderen wilden alle lopers een handje geven. Ze werden toegejuicht en er werd van alles aangeboden, hapjes, drankjes, enz. Zele is een RoPaRun stad en de mensen hartverwarmend. Het was een fantastische sfeer en het was ontroerend.

De aankomst in Rotterdam  op de Coolsingel waar ze werden opgewacht door familie en vrienden was geweldig. Het is een prachtig avontuur geweest, ontroerende momenten, zware momenten en momenten waarin ze dacht “waar ben ik in godsnaam aan begonnen”. Maar de saamhorigheid van de groep is ook iets om nooit te vergeten.

Vijf miljoen hebben deze fantastische lopers bij elkaar gelopen voor de bestrijding van kanker. Hulde aan alle lopers en voor Lidy nemen wij Sportvrouwen diep onze hoed af.

En dat is wat de Spotvrouw met je kan doen!!

  • Aangemaakt op .

Nieuwsbrief